Nacionalni gimnastički centar otvoren u Kostolcu

made-in-germany-rs-gimnastika

U Kostolcu je otvoren novi Nacionalni gimnastički centar koji ispunjava sve uslove za organizaciju međunarodnih takmičenja.

Upravnik centra Dušan Marović naglasio je da ovaj objekat ima veliki značaj za razvoj gimnastike u Srbiji, jer naša reprezentacija ubuduće neće morati da troši novac za pripreme takmičara u inostranstvu.

– Iako je to bazični sport, gimnastika se kod nas našla na najnižem stepenu. Sopstvenim entuzijazmom i razumevanjem Ministarstva uspeli smo da dođemo do sredstava i sada u Kostolcu imamo maksimalne uslove za rad. Dobili smo ceo takmičarski gimnastički asortiman, tako da imamo sve olimpijske strunjače i sprave, kako za žensku, tako i za mušku sportsku gimnastiku, što omogućava da se paralelno odvijaju i muška i ženska takmičenja – objasnio je Marović i naglasio da je Centar sada opremljen po standardima za održavanje svetskih kupova, kao što su Univerzijada ili Evropski letnji festival mladih koji organizuje Međunarodni olimpijski komitet.

Po njegovim rečima deca u Centar prvo dolaze na korektivni program, ali mnogi od njih ostaju da treniraju i počinju da se takmiče.

– Radimo na tome da gimnastiku, koja je treći bazični sport uz plivanje i atletiku, koji već donose rezultate, vratimo na mesto koje joj pripada. Želimo da dođemo do evropskog odličja koje bi bilo odraz kvaliteta novih uslova za rad i podsticaj za još više dece da nam se priključe – istakao je Marović.

Treneri Nacionalnog gimnastičkog centra u Kostolcu pružaju usluge korektivne i razvojne gimnastike, a svi sadržaji su besplatni za decu. Pored stotinak dece, u novom centru trenira i juniorski prvak Srbije Petar Vefić.

– Napokon imamo sve uslove za trening. Trenutno se spremam za nekoliko međunarodnih takmičenja koja su priprema za Evropski festival mladih u Gruziji – najavljuje Vefić.

Povodom otvaranja Nacionalnog gimnastičkog centra u Kostolcu, srpski ministar omladine i sporta Vanja Udovičić objasnio je da Vlada Srbije ulaže u izgradnju i rekonstrukciju sportske infrastrukture širom zemlje. Kako navodi, u Beogradu su u toku radovi na atletskoj dvorani, u Novom Pazaru gradi se atletski stadion, u Zrenjaninu se rekonstruiše objekat koji će postati paraolimpijski trening centar, Šabac i Ruma uz pomoć Ministarstva rade na izgradnji kajakaškog centra, nekoliko gradova dobilo je trim staze…

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор