„Livnicu Požega“ kupilo „Jedinstvo“ iz Sevojna

made-in-germany-rs-livnica

Metaloprerađivačko preduzeće (MPP) „Jedinstvo“ iz Sevojna kupilo je „Livnicu Požega“ koja je od oktobra u stečaju, po ceni od 309 miliona dinara, što predstavlja 79 procenata od procenjene vrednosti tog preduzeća.

Novi vlasnik „Livnice“ i predsednik kompanije „Jedinstvo“ Mića Mićić najavio je da delatnost požeške livnice neće biti menjana, kao i da neće biti otpuštanja radnika.

– Livnica će sa novim menadžmentom ponovo postati jedno od najuspešnijih u Požegi. Delatnost nećemo menjati, kao što nećemo ni otpuštati radnike. Planiramo da novim investicijama znatno povećamo proizvodnju i obezbedimo još veći plasman na tržište Ruske federacije, na kome je kompanija „Jedinstvo“ već godinama prisutna – rekao je Mićić, a prenosi agencija „Tanjug“.

Bivši vlasnici „Livnice Požega“ bili su šabački Koncern „Farmakom“ i JP „Železnice Srbije“. Prema rečima dugogodišnjeg direktora požeške Livnice Nikole Šojića, preduzeće je do ulaska u stečaj imalo 110 stalno zaposlenih radnika i 30 radnika angažovanih na određeno vreme.

– Novi vlasnik planira da investira 500.000 eura u proizvodnju, kako bi se dostigao pun proizvodni kapacitet, a to je 10.000 tona livenih i 300.000 komada bezazbestnih papuča za potrebe železnice. Uz nova ulaganja u ovoj godini izvesno je i zapošljavanje još 50 do 60 novih radnika – objasnio je Šojić.

Za preuzimanje „Livnice Požega“ bila je zainteresovana i poljska firma „Luma Investment“, koja je za ovo preduzeće ponudila 71 posto vrednosti procenjenog kapitala.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор