BMW za pola godine prodao milion vozila

made-in-germany-bmw-logo

Po prvi put u svojoj istoriji nemačka kompanija „BMW“ prodala je u prvih šest meseci ove godine, više od milion vozila, objavio je ovaj proizvođač automobila.

Kako se navodi u saopštenju, prodaja automobila marke „BMW“ povećana je u prvom polugodištu za 6,9 procenata u odnosu na isti period prošle godine, na ukupno 1,02 miliona jedinica, a potražnja za vozilima u Aziji najviše je zaslužna za ovakav rast prodaje, prenosi agencija „AP“.

Tim povodom, šef prodaje Ian Robertson izjavio je kako rekordna prodaja više od milion automobila u prvom polugodištu, naglašava snagu kompanije „BMW“ na tržištu luksuznih marki.

Sudeći po podacima koje je koncern objavio, za nemačkog proizvođača veoma su bili dobri i junski rezultati prodaje, koja je u tom mesecu povećana za 4,8 posto na godišnjem nivou, ili na 193.342 prodatih vozila. Prodaja marke „BMW“ u junu je porasla 7,3 posto, a za celo prvo polugodište 10,2 posto, na ukupno 888.347 prodatih jedinica. Od toga je prodaja u Aziji povećana za 18,3 procenta, a samo u Kini 23,1 posto. U SAD je u prvom polugodištu prodato 5,1 posto više „BMW“ automobila nego prošle godine, dok je u Evropi u tom periodu prodaja povećana za 2,1 posto.

„BMW“ koncern, koji osim automobila istoimene marke proizvodi i modele marke „Rols-rojs“ i „Mini“, očekuje da će njihova prodaja i dalje rasti, kao i da bi do kraja godine mogla da premaši granicu od dva miliona prodatih automobila.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор