Otvorena surčinska deonica autoputa Miloš Veliki

Danas je svečano otvorena 17,6 kilometara duga deonica auto-puta „Miloš Veliki“ između Surčina i Obrenovca, čime je kompletirano 120 kilometara auto-puta koji povezuje Beograd i Čačak, ali i koridore 10 i 11, što znači i Vojvodinu i zapadnu Srbiju.

Novi auto-put ima ukupno 12 mostovskih konstrukcija, raspona od 11 do 1.581 metra i dve petlje, Surčin i Obrenovac. Most na ušću Kolubare u Savu kod Obrenovca, dugačak 1.581 metar i širok 29 metara, urađen je sa 27 stubova i 33 raspona, a u njega je ugrađeno 88.000 kubika betona i više od 11.500 tona aramature. Nadležni kažu da će deonica uštedeti vreme jer će se konačno smanjiti gužve na ulasku i izlasku s auto-puta Miloš Veliki kod Obrenovca, zbog čega će se od Beograda do Čačka, umesto za dva sata, stizati duplo brže.

– Auto-put Miloš Veliki će imati direktnu vezu sa Koridorom 10 preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin, odnosno sa severne strane prema Mađarskoj preko Novog Sada i Horgoša, a sa zapadne prema Hrvatskoj. Beograd će sa ovom deonicom imati lakšu vezi sa auto-putem Miloš Veliki, a pravac Beograd-Obrenovac biće umnogome rasterećeniji – objašnjavaju u “Putevima Srbije”.

Otvaranju surčinske deonice auto-puta Miloš Veliki prisustvovali su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici kineske kompanije CCCC, koja je izgradila ovu deonicu, a angažovana je i na gradnji auto-puta od Preljine do Požege. Oni su najavili da će siedeća deonica auto-puta na koridoru 11 biti završena do kraja 2021. godine, što znači da će građani za tačno dve godine moći da idu auto-putem od Beograda, pa sve do Požege.

Putovanje novom deonicom auto-puta Surčin-Obrenovac je besplatno.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор