Od januara sve poreske prijave elektronske

U Srbiji će od početka sledeće godine elektronskim putem moći da se podnese još šest poreskih prijava, čime će biti zaokružena zamena papirnih poreskih prijava elektronskim.

Poreski obveznici će preko portala „ePorezi“ moći da podnesu elektronske poreske prijave za sve prihode koje administrira Poreska uprava. Tako će biti omogućeno elektronsko podnošenje prijave za akontaciono–konačno utvrđivanje poreza na prihode od samostalne delatnosti za paušalno oporezivanje (PPDG-1R), za utvrđivanje poreza na kapitalne dobitke (PPDG-3R), i za utvrđivanje poreza na nasleđe i poklon (PPI-3).

Od 1. januara će, takođe, biti omogućeno podnošenje elektronske poreske prijave i za utvrđivanje poreza na prenos apsolutnih prava (PPI-4), poreske prijave o obračunu akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju (PP OAEL) i prijave o obračunu akcize (PP OA), prenosi „eKapija“.

Iz Poreske uprave podsećaju da je u narednom periodu predviđeno izdavanje i četiri vrste poreskih uverenja u elektronskom obliku, čime će se značajno smanjiti troškovi i vreme za dobijanje poreskog uverenja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор