Bitkoin se vratio na 15.000 dolara

Vrednost vodeće virtuelne valute bitkoina se nakon prošlonedeljne nagle rasprodaje, kada je sa 20.000 dolara pala na 11.000, ponovo vratila na nivo veći od 15.000 dolara, tako da njegova trenutna tržišna kapitalizacija iznosi 257 milijardi dolara.

– Ne postoji odgovarajuća cena koja će reflektovati sadašnju pravu vrednost bitkoina. Ubiranje profita je u redu, isto kao i kupovina na dugoročnoj osnovi. Ne morate biti u pravu na ovom tržištu, samo malo više u pravu od ostalih – smatra ekspert za kripto valute Andrej Popesku, a prenosi „B92“.

Kripto preduzetnik Džulijan Hosp je predvideo da će vrednost bitkoina dostići novu rekordnu vrednost, ali tek nakon što doživi slom.

– Mislim da ćemo videti rast bitkoina na 60.000 dolara, ali takođe smatram da ćemo videti i njegov pad na 5.000. Pitanje je samo šta će se prvo desiti – rekao je Hosp i dodao da je tržište anticipiralo pad cene, što je omogućilo kupovinu bitkoina s popustom.

Po njegovim rečima, pad je veoma zdrav i neki su ga iskoristili da kupe još malo bitkoina, jer se odjednom desio popust od 40 do 45 posto u odnosu na prethodnu rekordnu vrednost. Hosp ne misli da će kripto zima bitkoina doći u narednih nekoliko meseci, ali predviđa da će se u narednih godinu ili dve desiti “velika kompresija tržišta”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор