Bitkoin preskočio 15.000 dolara

Nakon što je vrednost bitkoina u sredu preskočila 12.000 dolara, njegov svakodnevni eksplozivni rast danas se nastavlja novim rekordom od čak 15.000 dolara. Tržišna kapitalizacija najvrednije kripto valute time je dostigla nivo od 250 milijardi dolara.

Bitkoin investitor Pankaj Jain je savetovao male ulagače da u kripto valute ne ulažu više od 1 do 3 procenta raspoloživih sredstava, dok bi, kako smatra, veći investitori trebalo da ulože između 5 i 10 posto novca namenjenog investiranju. On je poručio da novi ulagači prvo treba da se potrude kako bi razumeli tehnologiju i matematiku pre nego što uskoče u igru.

Legenda hedž fandinga Mike Novogratz nedavno je izjavio da bi do kraja ove godine vrednost bitkoina vrlo lako mogla da dostigne i 40.000 dolara, prenosi “B92”.

Po mišljenju guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, bitkoin nije opšte prihvaćeno sredstvo razmene, niti je jedinica mere vrednosti robe i usluga, niti je čuvar te vrednosti.

– Bitkoin je spekulativno sredstvo koje je neke ljude učinilo vrlo bogatima, Globalno dnevno njime se u proseku obavi tri do pet puta manje transakcija nego, na primer, u platnom sistemu Narodne banke Srbije – istakla je Tabakovićeva na prvom BIZIT okruglom stolu „Prednosti i zamke e-trgovine“, održanom u Srpskoj asocijaciji menadžera (SAM), prenosi agencija “Tanjug”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор