Od 1. juna TAG uređaji dostupni u mts poslovnicama u dijaspori

Prema najavi direktora Telekoma Srbija Vladimira Lučića, vozači će od 1. juna moći da kupe TAG uređaje u svim mts poslovnicama širom Srbije, ali i u poslovnicama u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji, što je, kako je istakao, veoma važno za našu dijasporu.

S tim u vezi, Lučić je juče sa direktorom preduzeća Putevi Srbije Zoranom Drobnjakom potpisao sporazum o poslovnoj saradnji dva preduzeća. On je tom prilikom pojasnio da je u pitanju nova vrsta taga koja je povezana sa platnom karticom.

– Najpre ćemo početi da prodajemo tagove u svim našim poslovnicama u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, ali mislim da je još bitnije za naše ljude iz dijaspore što će u našim poslovnicama u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji moći da uzmu taj tag koji je povezan sa platnom karticom – rekao je Lučić za RTS.

On je najavio da će, kada Putevi Srbije dogovore sa Hrvatskom i Grčkom integrisanu naplatu putarine, korisnici iz dijaspore koji kupe tag u mts poslovnicima moći jednostavno da putuju i kroz te zemlje.

– To je vrlo jednostavan način i mislim da ćemo dosta tim ljudima iz dijaspore koji preko leta dolaze u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru olakšati. Nekako smo došli korak bliže njima. Telekom Srbija će obezbediti web portal preko kojeg će korisnici moći da registruju, aktiviraju i upravljaju svojim TAG uređajima i vide naplaćene putarine. Takođe, i u svakoj našoj poslovnici ćemo omogućiti korisnicima da prođu jednostavno kroz tu proceduru – objasnio je Lučić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор