Nemačka otkazala sisteme za naplatu putarine

Nakon presude najvišeg evropskog suda da uvođenje putarina u Nemačkoj krši zakone Evropske unije, portparol Ministarstva saobraćaja ove zemlje je izjavio da je Nemačka otkazala ugovore kompanijama zaduženim za uspostavljanje sistema naplate putarine.

Nemački operater kartica za putarinu CTS Eventim i austrijska firma „Kapsc TraffikcCom“, specijalizovana za sisteme naplate na putevima, potpisali su u decembru prošle godine ugovor sa nemačkom državom o upravljanju sistemom naplate putarine, vredan dve milijarde eura, navodi agencija Rojters.

Portparol nemačkog ministarstva saobraćaja nije imao komentar na pitanje o mogućim posledicama otkazivanja ugovora po nemačke poreske obveznike, a portparol kompanije „Kapsć TrafficCom“ nije bio dostupan za komentar.

Portparol kompanije CTS Eventim je odbio da komentariše otkazivanje ugovora, ali je rekao da stoji iza svog jučerašnjeg saopštenja da ugovor potpisan sa državom sadrži zaštitne klauzule koje firmu i njene deoničare štite od štete izazvane njegovim eventualnim raskidom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор