Obavezna prijava magacinskog i poslovnog prostora

Poreski obveznici u Srbiji dužni su da od 27. avgusta ove godine dostavljaju Poreskoj upravi (PU) podatke o svim magacinskim i drugim poslovnim prostorijama u kojima obavljaju delatnost, kao i da prijavljuju sve eventualne izmene tih podataka.

Novine u Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji nalažu da se prijavljivanje skladišnog i poslovnog prostora u kojima se obavlja delatnost može obaviti isključivo elektronskim putem preko portala e-POREZI, saopštavaju iz PU.

“Poreski obveznici su u obavezi da Poresku upravu uredno obaveštavaju o svim eventualnim izmenama podataka i to pre početka korišćenja prostorija u kojima skladište i smeštaju dobra, kao i pre korišćenja prostorija u kojima obavljaju registrovanu delatnost”, navodi PU.

Prema Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji, neprijavljivanje skladišnog i prodajnog prostora predstavlja krivično delo nedozvoljenog skladištenja robe. Roba koja se zatekne u prostorijama neprijavljenim Poreskoj upravi biće oduzeta, a obveznik može biti i prekršajno odgovoran, poručuju iz Poreske uprave.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор