Novosađanka dizajnirala enterijer „boinga”

made-in-germany-rs-boeing-787-vip

Britanski časopis „Desing Et All“ dodelio je u Londonu novosađanki Svetlani Mojić, vlasnici kompanije „Salt end voter” prestižnu svetsku nagradu “International Yacht & Aviation Awards 2014” za dizajn enterijera „boinga 787 VIP”.

Njen uspeh najbolje dočarava lista timova koji su se takmičili za ovu nagradu, među kojima su bili i dizajneri „Lufthanze” i „Et Avijejšna”, prenosi novosadski „Dnevnik“.

Ovo priznanje potvrdilo je Svetlanu Mojić, arhitektkinju koja je prethodnih godina globalni uspeh postigla u kreiranju enterijera jahti, kao jednog od trenutno najboljih dizajnera luksuznih plovila, aviona, rezidencijalnih objekata, vila, hotela i marina u svetu. Od kada je 2010. godine u Novom Sadu osnovala svoju kompaniju specijalizovanu za dizajn jahti, enterijer i eksterijer, ova mlada preduzetnica dobila je više međunarodnih priznanja, a kako kaže, posebno joj je važan „Cvet uspeha za ženu zmaja” koji dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije za podsticanje inovativnog preduzetništva.

– Veoma mi je bilo važno to umrežavanje. Od kako smo osvojili „Ženu zmaja”, nižemo uspeh za uspehom. Do sada smo uglavnom radili za klijente širom sveta, a volela bih da naš sledeći posao bude u našoj zemlji. U svakom slučaju, imamo novih izazovnih projekata i stremimo daljem napretku – kaže Svetlana i pojašnjava da je njena firma sa svojim dizajnerskim rešenjem u Londonu učestvovala u kategoriji „idejni dizajn enterijera za privatne avione”.

– Sve je organizovala izdavačka kuća iz Engleske koja objavljuje knjige i časopise za dizajn i luksuzni dizajn i ima veliki ugled u svetu. Klijent nas je prijavio za takmičenje i konkurisali smo krajem decembra prošle godine. U najužem krugu ostalo je šest različitih timova, a u završnici su se birali najbolji po principu otvorenog glasanja, poput „Evrovizije”. Sama dodela nagrada bila je za nas trenutak iznenađenja, jer nismo znali da ćemo biti proglašeni za najbolje sve dok nas nisu prozvali. Ponosni smo na priznanje, s obzirom da su u konkurenciji bili dizajnerski timovi kompanija koje imaju po nekoliko hiljada zaposlenih, kakva je „Lufthanza”, a mi imamo mali dizajnerski studio – priča Svetlana i ističe da tu toliko nije bitan novac, koliko potvrda vrednosti i publicitet na globalnom nivou, a kako kaže, izuzetno joj je bila važna prilika da upozna ljude iz struke i sa njima razmeni iskustva.

Svetlana Mojić završila je Arhitektonski fakultet u Novom Sadu. Maštala je da joj životni poziv bude dizajn jahti, što joj se i ostvarilo. Danas po svetskim morima i okeanima plovi više od deset luksuznih jahti nastalih po njenoj ideji. Iako su joj jahte najveća ljubav, imala je priliku da dizajnira i plutajući hotel sa odvojenim apartmanima. Osmislila je i enterijer hotela, gde je zapravo stara tvrđava na ostrvu pretvorena u ugostiteljski objekat sa pet zvezdica. Inače, Svetlana je i nacionalni jedriličarski sudija i jedna je od desetoro koji su najviše doprineli razvoju kreativne industrije Srbije po oceni „Belgrade Desing Week” 2010. godine. Osim zvaničnog obrazovanja, kako kaže, podjednako joj je bilo važno i ono stečeno jedrenjem Dunavom i Savom.

Udruženje poslovnih žena Srbije poziva preduzetnice da se jave na osmi konkurs za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja 2014. godine”. Kandidatkinje se mogu prijaviti same ili mogu biti nominovane. U prijavi na konkurs preduzetnice će imati priliku da predstave svoj biznis i poslovnu biografiju u kojoj treba da obrazlože svoju nominaciju u jednoj ili obe kategorije. Nagrada je otvorena za sve poslovne žene koje imaju udela u vlasništvu preduzeća i dominiraju u upravljanju, bez obzira na vrstu delatnosti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор