„Eurostar“ kupio nove „Simensove“ vozove

made-in-germany-rs-voz-eurostar-e320

Kompanija „Eurostar“ saopštila je da će od nemačkog „Simensa“ kupiti dodatnih sedam super brzih vozova „e320“ po ceni od 300 miliona funti ili 473 miliona eura.

Ova kompanija je u 2010. godini od „Simemsa“ već naručila 10 novih vozova, a nedavno je u Londonu predstavljen prvi takav voz, koji će u saobraćaj biti uključen već iduće godine. Ovo će omogućiti „Eurostaru“, koji upravlja železničkim putničkim saobraćajem između Francuske i Britanije kroz tunel ispod kanala Lamanš, da lansira nove rute, prenosi agencija „Rojters“.

U saopštenju „Eurostara“ kaže se kako će za modernizaciju postojećeg voznog parka, kupovina sedam novih vozova, čija je maksimalna brzina 320 kilometara na sat, kompaniju dodatno koštati 300 miliona funti na već postojeći račun od 700 miliona funti za prethodno dogovorenu isporuku 10 vozova.

Francuski državni železnički operater „SNCF“ poseduje 55 procenata akcija kompanije „Eurostar“, 40 posto akcija je u vlasništvu britanske vlade, dok preostalih pet posto drži Belgija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор