Novi vlasnik smederevske fabrike ribe

Kompanija „TheFishExperts“ (TFE) postala je novi vlasnik fabrike „PTC Germany“, pa tako i smederevske fabrike za preradu ribe „ServFood“, koja je u njenom sastavu, saopšteno je iz sedišta te kompanije u Nemačkoj.

„Nesolventna kompanija PTC je preuzeta 1. juna, zajedno sa svih 80 zaposlenih u njoj, a ugovor se odnosi i na ispostavu PTC-a u Srbiji, kompaniju „ServFood“, navodi se u saopštenju TFE, a prenose „Smederevske novine“.

Izvršni direktor novoosnovane, matične kompanije „TSE Holding GmbH“ biće Christian Helms, stručnjak iz oblasti prehrambene industrije, dok će se na čelu menadžmenta novog TFE GmbH naći njegov dugogodišnji saradnik Thomas Schemmel, dodaje se u saopštenju.

– Veoma smo zadovoljni zbog pobede na tenderu. Prema našim procenama, kompanija ima fantastične mogućnosti za razvoj. Naše planove ćemo najpre razmotriti i konsultovati se sa postojećim timovima, pa onda uspostaviti kurs ka uspešnoj veleprodaji i preradi ribe. Zadržaćemo sve zaposlene, ali ćemo sedište koje se trenutno nalazi u Kempenu premestiti u Bremerhaven, jer želimo da taj grad postane evropski centar za industriju prerade ribe – objasnio je Helms.

Iako u kompaniji kažu da sve uključene strane „žele da iznos koji je plaćen ostane nepoznat“, direktor Helms ističe da je TFE platila za PTC i ServFood „razumnu cenu“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор