Novi pogon nemačkog Grunera u Vlasotincu

Nemački proizvođač automobilskih komponenti, kompanija Gruner, otvorila je u Vlasotincu novi fabrički pogon, u kom će posla biti za još 200 novih radnika.

Pogon se prostire na 4.500 m2 poslovnog prostora, u kom je smeštena napredna tehnika za proizvodnju automobilskih delova od plastike i metala, kao i različiti alati za ovdašnju proizvodnju, ali i za svetsko tržište, pišu Novosti.

– U novi pogon kompanija je uložila 3, 5 miliona eura, tu su i plate, a koliko novca se potroši u okolnim prodavnicama, koliko novca ostaje opštini. Posebno sam srećan što sam video mnogo dece koja su izašla iz srednje škole. Mislim da je to velika stvar za našu zemlju – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju novog pogona.

Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad je kazala da je Gruner postao simbol ovog regiona, izrazivši nadu da će više investitora, domaćih i stranih, slediti primer ove kompanije, prenosi eKapija.

– Do danas smo uložili 23,7 miliona eura u Gruner u Srbiji. Globalno zapošljavamo 1.500 ljudi, a u Srbiji će biti naša vodeća fabrika, kada pričamo o proizvodnoj tehnologiji. Ključ ovog uspeha su ljudi, u čije smo dualno obrazovanje uložili u saradnji sa Tehničkom školom u Vlasotincu – rekao je generalni direktor kompanije Martin Šprajcer.

Gruner je u Srbiji prisutan od 2007. godine, a svoje proizvodne kapacitete sada je proširio sa 7.000 m2 na 11.500 m2, uz zapošljavanje ukupno 750 zaposlenih. Otvaranjem svog četvrtog fabričkog pogona, Gruner je obeležio 15 godina rada u Vlasotincu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор