Na instrument tablu se vraćaju točkići i dugmići

Nemačka automobilska kompanija Volkswagen vraća se na dugmiće i točkiće, odnosno na fizičke komande na upravljačima i instrument tablama u vozilima, najavio je šef tog brenda Tomas Šefer, a prenosi kfz-betrieb.

Pored povratka pravih dugmića, VW trenutno radi i na većim ekranima i boljem interfejsu multimedijalnog sistema, a novi-stari sistem upravljanja funkcijama u automobilu biće dostupan već sa redizajnom Golfa 8 i električnog modela ID.3, kao i na novim generacijama Tiguana i Passata.

Folksvagen retko ulazi u velike strateške zaokrete, pa je pomalo bilo iznenađujuće kada je odlučio da, sa uvođenjem nove mehaničke platforme za Golf 8 i električni ID.3, funkcije u kokpitu budu potpuno digitalizovane. Tako su umesto dugmića na upravljač i instrument tablu postavljene komande osetljive na dodir ili glas.

Međutim, izgleda da je najveći evropski proizvođač automobila otišao predaleko u digitalizaciji, pa sada stvari vraća korak unazad, na sigurniji teren. Pored VW brenda, od nove-stare tehnologije velike koristi će imati i brendovi poput Škode i Seata, koji su takođe sledili Volkswagenovu softversko-tehnološku avanturu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор