Naknadna popravka 56.000 Golfova zbog greške u softveru

Nemački Volkswagen će sa tržišta povući na vanredni servis 56.000 automobila Golf 8, proizvedenih do jula 2020. godine, zbog sofftverskog problema koji je u vezi sa multimedijalnim sistemom, prenosi B92.

U saopštenju nemačkog proizvođača vozila se navodi da u pitanju softverski problem koji utiče na rad multimedijalnog sistema u automobilu, kao i da servis nije obavezan, ali budući da su u sklopu ovog sistema smeštene i mnoge vitalne komande vozila, kompanija poziva vlasnike da se u velikom broju odazovu na servis, kako bi izbegli rizik.

Nemila vest o opozivu novih Golfova dolazi tik nakon objave da je ovaj model i u prošloj godini zadržao titulu najprodavanijeg automobila u Evropi, sa preko 312.000 isporučenih primeraka. Pored toga, treba podsetiti i da je Volkswagen već imao softverske probleme i kod električnog modela ID.3, koji su naknadno otklonjeni.

Inače, globalna prodaja Folksvagenovih automobila pala je za 15,2 procenta u 2020. godini usled ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa. Iz kompanije saopštavaju da je pred kraj godine prodaja značajno poboljšana, a da je broj prodatih električnih vozila utrostručen, javlja agencija Asošiejted pres.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор