Folksvagen prodao preko 100.000 električnih Golfova

Nemački Volkswagen je u prodaji svojih elektrifikovanih automobila dostigao cifru od 250 hiljada, od čega po popularnosti prednjači električna verzija Golfa 7.

Iako je Folksvagen u odnosu na neke druge velike proizvođače automobila znatno kasnije počeo sa serijskom proizvodnjom hibridnih i električnih modela, u poslednje vreme polako ih sustiže, zahvaljujući sve većem broju hibirda, a od skoro i čisto električnih modela.

Posle sedam godina od lansiranja prvog elektrifikovanog serijskog modela iz fabrike u Volfsburgu, Folksvagen beleži 250.000 prodatih vozila sa elektromotorom kao pogonskom jedinicom. Jubilarni primerak je beli e-Golf, ujedno i najprodavanije elektrifikovano vozilo u aktuelnoj Folksvagenovoj ponudi.

U kompaniji navode da su do sada kupcima isporučili 104.000 čisto električnih automobila, što znači da je e-Golf dokazao da je dostojan svoje klasične verzije kao višedecenijskog evropskog bestselera, prenosi B92.

Drugi po popularnosti je hibirdni Golf GTE sa 51.000 prodatih primeraka, na trećem mestu je takođe hibridni Passat Variant GTE, koji je prodat u 42.000 primeraka, dok je četvrti na listi potpuno električni VW e-Up! sa 21.000 prodatih primeraka.

Budući da je u 2018. godini širom sveta prodao 50.000 primeraka elektrifikovanih automobila, a u prošloj preko 70.000, Volkswagen je u 2019. zabaležio znatan rast prodaje ovih vozila. Glavna tržišta za ove automobile bile su Kina, Norveška, Nemačka, SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Nemački proizvođač očekuje da će se u 2020. godini prodaja njegovih hibridnih i električnih vozila znatno povećati, jer na tržište stiže i novi potpuno električni model VW ID.3, koga već nazivaju električnom alternativom klasičnom Golfu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор