Prinudna likvidacija još 4.000 firmi u Srbiji

U narednih pet meseci Agencija za privredne registre (APR) će pokrenuti postupak prinudne likvidacije za još oko 4.000 neaktivnih firmi u Srbiji, navodi se u saopštenju APR-a.

Na kraju prošle godine APR je u Registru privrednih društava objavila obaveštenje u kojem se navodi da su se stekli uslovi za prinudnu likvidaciju oko četiri hiljade preduzeća, koja nisu dostavila godišnje finansijske izveštaje za dve uzastopne poslovne godine, 2017. i 2018.

“Prošle godine je po istom osnovu iz Registra privrednih subjekata obrisano oko 22.400 privrednih društava, a u novom postupku stekli su se razlozi za pokretanje prinudne likvidacije još oko 4.000 privrednih društava“, navodi se u ovom obaveštenju, a prenosi agencija Tanjug.

Prema rečima nadležnih, razlozi za pokretanje prinudne likvidacije su neotklonjivi, pošto su istekli svi rokovi za dostavljanje pomenutih finansijskih izveštaja.

– Nakon isteka roka od 90 dana od dana objave obaveštenja, registrator nadležan za poslove registracije u Registru privrednih subjekata će pokrenuti postupak prinudne likvidacije kod navedenih društava i tek nakon toga, u roku od 60 dana, obrisati ta društva iz registra – preciziraju u APR-u.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор