Nova fabrika “Stim import” zaštitne opreme

Loznička kompanija “Stim import” će u martu sledeće godine otvoriti u Krupnju svoju novu fabriku za proizvodnju zaštitnih odela i opreme, namenjene uglavnom izvozu na nemačko tržište.

Kompanja je zakupila objekat “Konfekcije Krupanjka” u čije sređivanje i rekonstukciju će uložiti oko 6 miliona dinara. U Stim importu očekuju da će celokupan posao oko pripreme biti završen do kraja ove godine, nakon čega će uslediti instaliranje nove opreme u koju je investirano oko 300.000 eura.

– Čim radovi budu završeni, počećemo montiranje nove opreme. Planirali smo da u novom pogonu zaposlimo 60 radnika starijih od 35 godina, a očekujemo da proizvodnja počne u martu naredne godine – najavljuje suvlasnik kompanije Radovan Ivanović, a prenosi “eKapija”.

Prema njegovim rečima, proizvodi kompanije Stim import se koriste za završne radove u građevini i rad u hladnjačama, a većinu te proizvodnje, negde oko 60 posto, izvoze, najviše na tržište Nemačke. Loznička kompanija je u prošloj godini ostvarila prihod od 1,2 miliona eura, dok u ovoj godini očekuju njegov rast na 1,4 miliona eura.

Nakon otvaranja novog fabričkog pogona u Krupnju u kompaniji Stim import planiraju da smanje broj svojih kooperanata i dodatno povećaju profit.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор