Neofyton na Sajmu plastike “Fakuma 2018”.

Na jednom od najvećih svetskih sajmova prerade plastike “Fakuma 2018.”, koji se od 16. do 20. oktobra održava u nemačkom gradu Friedrichshafenu, među 1.900 najavljenih učesnika, svoju ponudu proizvoda namenjenih međunarodnom tržištu predstaviće i srpska kompanija “Neofyton”.

U fokusu Sajma plastike biće mašine, alati i oprema za preradu polimernih materijala, tehnike brizganja, ekstruzije, termoformiranja, 3D štampanja, kao i najnovije tehnologije koje obećavaju izuzetne performanse proizvodnje, prenosi “eKapija”.

Iz kompanije Neofyton najavljuju da će se na sajmu u Nemačkoj predstaviti sa najnovijom mašinom kompanije “Engel”, koja skraćuje vreme ciklusa za proizvodnju čepova za flaše, a istovremeno ispunjava visoke standarde po pitanju preciznosti i visokog stepena reproduktivnosti.

– Električna mašina e-cap 2440/380 proizvodi čepove od 26-mm, kao i sigurnosne trake za čepove, koristeći HDPE u realnim proizvodnim uslovima, sa vremenom ciklusa kraćim od 2 sekunde. Optimizacijom kretnji mašine poboljšane su performanse celog sistema koji je tokom testiranja dostizao vreme suvog ciklusa od samo 1,4 sekunde. Vrhunac energetske efikasnosti se ogleda u tome da mašina serije e-cap, koju ćemo izložiti na sajmu Fakuma, zahteva tek 0,4 kWh struje za obradu jednog kilograma plastičnih granula – objašnjavaju u kompaniji i dodaju da će uz ovu mašinu predstaviti i sistem vizuelne inspekcije švajcarske kompanije “IMDvista”, koji zajedno sa Engel mašinom, kako kažu, funkcioniše besprekorno.

Posetioci ovogodišnje Fakume imaće priliku da se upoznaju i sa sistemom za automatsko snabdevanje materijala “Easylink+ EL20” kompanije “Piovan”, iz serije sa specijalnim konceptom čišćenja cevi, koji potpuno sprečava kontaminaciju različitim materijalima. Ovaj sistem će biti povezan sa sušarom “Modula” koju karakteriše automatsko podešavanje parametara sušenja i “Pureflo” risiverima bez filtera. Pored toga, Neofyton će po prvi put prikazati i Piovan “Quantum E” gravimetrijski dozator sa konstantnom kontrolom parametara ekstruzije i kontrolnim panelom od 15 inča.

Neofyton je dinamična kompanija orijentisana ka inovacijama, osnovana 1992. godine u Novom Sadu, a bavi se zastupanjem svetskih lidera u industriji prerade plastike i gume, kompanija Engel, Piovan, “Eurochiller”, “MB Conveyors” i “Tria”. Neofyton posluje po ISO 9001:2008 standardu, uz stalnu težnju ka daljem usavršavanju poslovanja i usluga. Kompanija je 2013. osnovala i predstavništvo u Hrvatskoj, “Neofyton HR”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор