Nemci će delimično plaćati letove kojima su vraćeni kući

Državljani Nemačke koji su u jeku pandemije korona virusa vraćeni kući iz različitih delova sveta avionima koje je organizovala vlada, moraće delimično da plate troškove prevoza.

– Ovakva odluka je doneta i zbog principa jednakog tretmana svih građana, jer smo tokom akcije vraćanja nemačkih državljana koji su ostali u inostranstvu koristili i komercijalne kompanije koje traže novac za svoje usluge – izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Hajiko Mas, a javlja nemački medijski servis ARD.

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova je tokom marta i aprila organizovalo povratak svojih državljana kojima su usled krize izazvane virusnom pandemijom bili obustavljeni povratni letovi.

Kriza izazvana pandemijom korona virusa gurnula je nemačku privredu u recesiju. Bruto domaći proizvod smanjen za 2,2 posto, a među najvećim gubitašima su avioprevoznici. Nacionalna nemačka avio-kompanija i Lufthanza postigla je načelan sporazum sa vladom te zemlje o programu budžetske finansijske pomoći u iznosu od milijardi eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор