Nemački vicekancelar dovodi privrednike u Srbiju

made-in-germany-rs-siegmar-gabriel

Zigmar Gabrijel, vicekancelar Nemačke stiže danas u Srbiju na čelu brojne privredne delegacije od oko 60 do 70 poslovnih ljudi, što je po rečima nemačkog ambasadora u Beogradu Hajnca Vilhelma, pokazatelj dobrih odnosa i želje za unapređenjem ekonomske saradnje, kao i zainteresovanosti nemačkih kompanija za ulaganja u Srbiju.

Tokom dvodnevne posete Srbiji, Gabrijel će se sastati sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ministrom privrede Željkom Sertićem i vodećim domaćim privrednicima. Tim povodom ambasador Vilhelm je istakao kako je Gabrijel, koji je ujedno i nemački ministar privrede i energetike, najviši zvaničnik ove zemlje koji u Srbiju dolazi od posete kancelarke Angele Merkel u avgustu 2011. godine, prenosi agencija „Tanjug“.

– To pokazuje intenzitet i kvalitet naših bilateralnih odnosa, kao i zainteresovanost nemačkih kompanija za ulaganja u Srbiju. Nadamo se da će mnoge od tih nemačkih kompanija, čiji predstavnici budu došli sa vicekancelarom, investirati ovde. Tokom posete biće potpisan i sporazum o formiranju Nemačko-srpske privredne komore, što takođe šalje signal o podizanju ekonomskih odnosa Nemačke i Srbije na novi nivo – naklasio je ambasador Vilhelm.

Po njegovim rečima, vicekancelar će svakako odgovoriti i na neka politička pitanja, jer je politika neizostavni deo života, ali da ne donosi nikakvu novu političku poruku, već da je poseta fokusirana na ekonomsku saradnju dveju zemalja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор