Za „Lidl“ u Valjevu posreduje nemački ambasador

made-in-germany-rs-lidl

Tokom posete Valjevu, ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm, izjavio je povodom planiranog dolaska „Lidla“ u ovaj grad, da u Srbiji postoje dobri uslovi za investiranje, ali i da je potrebno “da država ispuni određene uslove, neohodne za dolazak stranih investitora”, prenosi „Blic“.

U razgovoru sa čelnicima grada Vilhelm je rekao da nemački trgovinski lanac „Lidl“ planira da u Valjevu otvori veliki trgovinski objekat, ali da za sada nije izvesno kada će se to i dogoditi. Naime, „Lidl“ je od Valjeva već kupio parcelu od 58 ari, ali im je za započinjanje posla potrebno i dodatno zemljište koje je u vlasništvu vojne industrije „Krušik“.

– Pošto je „Krušik“ državno preduzeće, za prodaju njihove parcele neophodna je saglasnost Vlade Srbije. Ambasadora Nemačke smo zamolili da posreduje u tome, mada smo već pisali Vladi Srbije i Ministarstvu odbrane, kako bi taj posao bio što pre završen, a „Lidl“ mogao da otvori svoj objekat u Valjevu. Od prodaje imovine finansijsku korist imao bi i „Krušik“, a to bi značilo i više radnih mesta – izjavio je gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić nakon susreta sa ambasadorom Nemačke.

Tokom posete Valjevu ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm obišao je i Valjevsku gimnaziju i Istraživačku stanicu „Petnica“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор