Nemački poslanici ipak stigli u Indžirlik

made-in-germany-rs-nato

Nemačka delegacija od šest poslanika danas završava dvodnevnu posetu Turskoj, tokom koje će posetiti i vazduhoplovnu bazu „Indžirlik“, gde im prethodno nije bio dozvoljen ulazak, izveštavaju mediji u Turskoj.

Kako se naglašava, poseta se sprovodi u okviru provere stanja nemačkih trupa, koje su trenutno smeštene u ovoj vojnoj bazi. Tu se sada nalazi 300 nemačkih vojnika i nekoliko vojnih borbenih sredstava, uključujući i nosač aviona, prenosi „vaseljenska“.

– Indžirlik je vojna baza, u kojoj u okviru sporazuma sa Turskom, deluju neke zemlje, a tu su i pripadnici nemačke vojske. Nemački predstavnici ne dolaze da bi kontrolisali bazu, već će se poseta ticati nemačkih trupa. U okviru bilateralnog sporazuma sa Nemačkom, Turska je to dozvolila – objasnio je zamenik turskog premijera Numan Kurtulmuš.

Turska se nada da će Nemačka nakon ove posete bazi odlučiti da tu rasporedi i nekoliko svojih izviđačkih aviona. Ankara smatra da će iz Indžirlika uspeti da zaštiti region i pomogne u borbi protiv terorizma.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор