Nemački modni lanac Bonavest ide u stečaj

Nemački modni lanac Bonavest GmbH je sudu u Menhengladbahu podneo zahtev za samoupravni stečaj, s obzirom na to da su i kompanija i sve njene filijale od 1. juna nesolventne. Kompaniju sada čeka proces restrukturiranja koji je izrađen u saradnji sa poveriocima.

Iako je kompanija sama podnela zahtev za stečaj, neke poslovnice će uskoro morati biti zatvorene jer skorašnji pregovori sa vlasnicima poslovnog prostora nisu pozitivno rešeni.

Među poslovnicama koje se gase su one u Minsteru, Kelnu i Baden-Badenu. Međutim, lokalni mediji navode kako nije izvesna ni sudbina filijala u Ahenu, Mindenu, Frankfurtu, Visbadenu i Obersdorfu.

U kompaniji kažu da žele da učine sve što se može kako bi sačuvali preostalih 11 filijala, s obzirom na to da su neke od njih na dobrim lokacijama za odmor i u središtu grada, poput onih u Hamburgu, Berlinu, Hanoveru, Oldenburgu, Bilefeldu…

Međutim, planovi restrukturiranja će imati dalekosežne posledice po celokupnu radnu snagu, budući da će, prema navodima lokalnih medija, oko 30 posto radnika biti otpušteno.

Što se tiče onlajn trgovine, iz kompanije poručuju da ovaj vid kupovine nastavlja da funkcioniše kao i obično, prenosi Fenix magazin.

Bonavest GMBH je 2020. godine preuzeo čuveni brend Zor, koji je osnovan pedesetih godina prošlog veka.

Inače, Nemce je nedavno protresla vest da čuvena kompanija Galerija Кarštad Кaufhof zatvara 16 svojih robnih kuća širom zemlje i otpušta oko 1.400 radnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор