Propada nemački modni lanac Hallhuber

Popularni nemački trgovinski modni lanac Hallhuber, sa sedištem u Minhenu, nalazi se pred gašenjem. Onlajn trgovina ne funkcioniše još od jula, a preostalih 60 prodavnica u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj mogle bi biti zatvorene do kraja ovog meseca.

Kompanija je još od kraja maja u stečajnom postupku, jer planirano restrukturiranje nije uspelo.

Hallhuber je raskinuo svih 130 ugovora o najmu svojih radnji u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, mada trenutno još posluje u oko 60 preostalih lokala koje bi mogao da zatvori već do kraja oktobra, prenosi Immobilien Zeitung.

U preostalim prodavnicama u Hamburgu rasprodaja je u toku, sve do poslednjeg vikenda u oktobru, kada će radnje biti zatvorene. U prodavnici u tržnom centru Europa passage nema još puno neprodate odeće, a u izlozima su plakati na kojima piše „Zatvaramo prodavnicu“ i „Još samo 7 dana“, prenosi Hamburger Abendblatt.

Kompanija nije uspela da postigne dogovore sa starim i novim investitorima zbog čega je sada prektično osuđena na propast. Ipak, nejasno je da li će robna marka Hallhuber nastaviti da postoji i nakon zatvaranja prodavnica.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор