Nemački Haiks preuzima radnike Geoksa

Nemačka kompanija Haiks (HAIX-Schuhe Produktions- und Vertriebs GmbH) koja proizvodi HTZ opremu u fabrici u Vranju, potpisala je juče sa Vladom Srbije Memorandum o saradnji i najavila otvaranje više od 600 novih radnih mesta, prenosi agencija Beta.

Haiks u Vranju proizvodi obuću namenjenu vojsci, policiji i vatrogascima, a trenutno u njoj radi 88 radnika zajedno sa menadžmentom, od čega su 82 žene i 6 muškaraca. Od ukupnog broja, čak 85 njih ranije je bilo zaposleno u fabrici italijanske kompanije Geoks, koja je u avgustu prošle godine napustila Vranje.

Memorandum o nastavku nemačke investicije potpisali su ministarka privrede Andjelka Atanasković i finansijski direktor Haiksa Markus Lins, a fabriku je tom prilikom posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da je više od trećine radnika Geoksa dobilo posao i da će do kraja godine skoro svi imati novo zaposlenje.

Kompanija Haiks je osnovana 1948. godine u bavarskom gradu Majnburgu, a u našem regionu fabriku ima samo u Hrvatskoj, gde zapošljava oko 1.300 ljudi. U fabrici u Vranju Haiks izrađuje specijalnu namensku obuću, trenutno proizvodi 250 pari cipela na dan, a u planu je da proizvodnju poveća na 3.000 pari obuće dnevno.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор