Nemački Fišer otvara fabriku u Jagodini

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma najavljuje da nemačka kompanija Fischer automotive systems privodi kraju radove kako bi 10 juna sve bilo spremno za otvaranje fabrike za proizvodnju delova i dodatne opreme za automobile visoke klase.

Inače, u jagodinskoj fabrici Fischer automotive systems, koja se još uvek nalazi u iznajmljenom prostoru, trenutno radi 150 radnika. Hala nove fabrike površine je 8.000 kvadratnih metara, nalazi se u Industrijskoj zoni, u Italijanskoj ulici i u njoj će biti zaposleno ukupno 350 radnika.

Prema Markovićevim rečima, Fišer će u Jagodini za pola godine početi proizvodnju i “šrafovske robe”. Radnici su obuku za rad u fabrici već prošli u Nemačkoj, budući da je investitor novu fabriku trabalo da otvori još prošle godine, ali su rokovi pomereni zbog krize izazvane pandemijom korona virusa.

Osim u Nemačkoj, Fišer automotive systems ima svoje fabričke pogone i u SAD, Kini i Češkoj. U jagodinskoj Industrijskoj zoni, koja je od međunarodnog autoputa i zelezničke pruge udaljena oko 500 metara, svoje tri fabrike već imaju kompanije iz Italije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор