IGB automotiv otvara fabriku u Lazarevcu

Nemačka kompanije IGB automotiv, koja već posluje u Inđiji, najavljuje je da će u Lazarevcu otvoriti još jednu svoju fabriku za proizvodnju automobilskih delova za najpoznatnije svetske brendove, prenosi agencija Tanjug.

IGB automotiv proizvodi senzore i grejače za automobilska sedišta, grejače za volane, kao i delove za elektroniku i kontrolne uređaje u vozilu. Nova investicija vredna je najmanje dva miliona eura, a kompanija je već kupila objekte za tu namenu kod lazarevačkog jezera Očaga, gde će u početku zaposliti 150 radnika, sa tendencijom daljeg rasta do ukupno 500 zaposlenih.

– Proizvodnja u Lazarevcu se neće razlikovati od one u Inđiji, a poštovaće se svi svetski standardi automobilske industrije, koje traži i matična kompanija IGB iz Nemačke. Ponosni smo što je IGB Automotiv iz Srbije jedna od najboljih kompanija u celoj grupaciji. Proizvodni objekti koje smo danas kupili biće svakako prošireni u narednom periodu, a zaposleni će biti zadovoljni uslovima rada i zaradama – poručio je generalni menadžer kompanije IGB Dalibor Berić.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević poželeo je dobrodošlicu stranom investitoru i pozvao građane ove beogradske opštine da se prijave za posao kada IGB objavi konkurs. On je podsetio da Lazarevac ima strateški veoma dobru poziciju, zbog blizine Beograda i auto-puta „Miloš Veliki“, sa kojim će uskoro biti povezan pristupnom saobraćajnicom. Stević je najavio i skori početak gradnje auto-puta „Vožd Karađorđe“, koji će, kako je rekao, prolaziti kroz teritoriju opštine Lazarevac u dužini od 35 kilometara, a biće veza sa auto-putem Beograd – Niš.

Nemačka kompanija IGB automotiv ima veliku pomoć Vlade Srbije i Privredne komore Srbije. Svoje proizvodne pogone i razvojne centre IGB ima u Češkoj, Nemačkoj, Kanadi, SAD, Meksiku, Kini i Vijetnamu, a kupci njihovih proizvoda su BMW, Mercedes, Reno i Folksvagen grupacija (Audi, Škoda, Porše), kao i proizvođači motornih vozila iz Japana.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор