SMP Automotive započeo gradnju fabrike u Ćupriji

Nemačka kompanija SMP Automotive započela je uređenje 28 hektara zemljišta u Industrijskoj zoni Dobričevo u Ćupriji, gde će izgraditi fabriku za proizvodnju auto-delova i zaposliti 450 radnika, javljaju iz Opštine Ćuprija.

Inače, kompanija SMP Automotive se, kao deo “Samvardhana Motherson” grupacije iz Indije, nalazi među 20 vodećih svetskih proizvođača delova za automobile, kakvi su branici, rešetke i elementi karoserije, lajsne, spojleri, viziri za sunce, instrument-table, unutrašnje centralne konzole i mehanizmi za vrata sa pratećom elektrikom.

Početak radova na izgradnji nove fabrike najavio je pre desetak dana predsednik gradske Skupštine Ninoslav Erić, koji je tada izjavio da će infrastrukturno opremanje Industrijske zone „Dobričevo“ biti završeno do juna iduće godine uz pomoć Vlade Srbije.

– Očekujemo da će nova fabrika promeniti privrednu sliku Ćuprije i to ne samo zato što će u njoj biti zapošleno blizu 500 radnika, a to je gotovo petina ukupnog broja nezaposlenih u opštini, već i zato što je to početak razvoja Industrijske zone „Dobričevo“ kao najvažnijeg privrednog kompleksa u ovom delu Srbije. Siguran sam da će mnoge firme doći u našu zonu već iduće godine – rekao je predsednik Opštine Ćuprija Jovica Antić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор