Fischer automotive systems stiže u Jagodinu

Nemačka kompanija za proizvodnju komponenti i dodatne opreme za motorna vozila, Fischer automotive systems, najavljuje da će u ovoj godini otvoriti fabriku u Jagodini.

Na sajtu nemačkog investitora se navodi da Fischer automotive systems nudi rešenja za unutrašnjost vozila sa fokusom na vozačko i putničko iskustvo, prenosi eKapija.

„Od jednostavnih, jeftinih rešenja do izuzetno složenih i prikladnih kinematskih funkcija, industrija se oslanja na Fischer da proizvede kreativna, visokokvalitetna i različita rešenja za unutrašnjost vozila“, navodi se na sajtu.

Pored fabričkih pogona u Nemačkoj, Fischer automotive systems ima svoja predstavništva i u SAD, Kini i Češkoj, a filijala u Srbiji registrovana je u Beogradu u martu ove godine sa Johannesom Konradom na čelu.

U registru APR-a se navodi da je osnovna delatnost kompanije proizvodnja ostalih delova i dodatne opreme za motorna vozila, a na jednom domaćem sajtu za zapošljavanje već je objavljen konkurs za poziciju menadžera fabrike.

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković je povodom najave izgradnje nove fabrike naveo da će nemački investitor zaposliti 300 radnika, prenosi agencija Beta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор