Nemački DMK pokreće proizvodnju u Rusiji

made-in-germany-rs-mleko-casa

Najveća nemačka mlekara “DMK” dobila je od ruskih vlasti dozvolu za kupovinu fabričkih pogona i pokretanje proizvodnje, što je u skladu sa projektom ove kompanije planiranim još pre uvođenja sankcija Rusiji.

Nemačka firma planira da u novim pogonima prerađuje mleko i pravi sir. Po nezvaničnim informacijama DMK će kupiti nekoliko mlekara u Rusiji, što će im omogućiti kontrolu nad okolnim farmama i dobavljačima u toj oblasti.

Predstavnici nemačke mlekare navodno su inicirali poslovne pregovore mnogo pre embarga koji su ruske vlasti uvele evropskim proizvođačima, ali sve do sada nisu dobile zvaničan odgovor, prenosi “B92”.

DMK proizvodi mlečne prerađevine, kao i mlečne sastojke za bebi hranu, sladoled i zdravu ishranu. Kompanija poseduje 26 fabrika u Evropi, godišnje preradi preko 7 miliona tona mleka, a u 2014. godini je ostvarila profit od 5,3 milijarde eura.

Zbog uvođenja ekonomskog embarga EU i SAD i ruskih kontra mera, mnoge evropske kompanije trenutno nastoje da povrate svoje kapacitete u Rusiji, kako ne bi izgubile jedno od svojih najvećih tržišta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор