Nemačka uvodi znatno veće kazne za saobraćejne prekršaje

U Nemačkoj će se od 9. novembra primenjivati novi zakon kojim su predviđene znatno veće kazne za saobraćajne prekršaje, piše Fenix magazin.

Najvažnije novine u novom zakonu o prekršajima su da će se za parkiranje i zaustavljanje na mestima za koja važi opšta zabrana vozač kazniti sa do 55 umesto sa dosadašnjih 15 eura; da će svako ko u urbanim područjima vozi 16 ili 20 km/h brže od dozvoljenog biti kažnjen sa 70 umesto sa 35 eura; kao i da će vozači koji kroz grad jure 91 umesto dozvoljenih 50 km/h morati da plate 400 umesto dosadašnjih 200 eura.

Takođe, ukoliko se parkira na mestu predviđenom za invalide sleduje kazna od 55 umesto dosadašnjih 35 eura; neovlašćeno parkiranje na mestu predviđenom za električna i “car sharing” vozila koštaće prekršioca 55 eura; zauzimanje i kretanje trakom za hitne slučajeve kažnjavaće se od 200 do 320 eura, ali i mesečnom zabranom vožnje.

Pored toga, vozači kamiona koji prekrše novouvedenu obavezu da u gradu pri skretanju desno voze samo brzinom hoda pešaka, biće kažnjeni sa 70 eura; nezakonita uzurpacija trotoara i biciklističkih staza vozilom kazniće se do 100 eura umesto ranijih do 25; dok će kazna za izazivanje nepotrebne buke pri radu motora i zagađenja od izduvnh gasova, koje se moglo izbeći, biti povećana sa 20 na 100 eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор