Lufthanza uvodi za putnike brzi antigenski test

Nemački nacionalni avio-prevoznik Lufthaza od sutra uvodi za putnike u ovoj zemlji brze antigenske testove na korona virus, koje će svi putnici morati da obave ukoliko žele da lete avionom.

U saopštenju avio-kompanije se navodi da će u avion moći da uđu samo oni putnici čiji rezultat na testiranju bude negativan, ali i oni koji imaju dokaze o negativnom testu u prethodnih 48 sati, prenosi agencija Rojters.

Od 12. novembra Lufthanza će za početak krenuti sa testiranjima na dva leta u toku dana između Minhena i Hamburga, kako bi ispitao i ustanovio načine na koje će praksu testiranja uključiti u redovnu praksu pre svakog poletanja.

– Uspešno testiranje na svim letovima može biti ključ za revitalizaciju međunarodnog vazdušnog saobraćaja. Korišćenjem brzih testova želimo da steknemo uvid o potencijalnim kliconošama kod grupa ljudi koji ne pokazuju simptome bolesti – objasnila je Kristina Forster, članica odbora Lufthanze zadužena za korisnike, IT i korporativnu odgovornost.

Aktuelna pandemija korona virusa gurnula je globalnu vazduhoplovnu industriju u najgoru krizu u istoriji, pa se njen oporavak do nivoa iz 2019. godine ne očekuje pre 2025. godine. S tim u vezi, svetske avio-kompanije pokušavaju da vrše pritisak na vlade kako bi ukinule ili ublažile karantinske mere i druga ograničenja koja utiču na putovanja i da umesto toga uvedu brza testiranja na na aerodromima.

Inače, antigenski testovi daleko brže pokazuju rezultate od široko rasprostranjenih PCR testova, koji se rade u laboratoriji, ali koji mogu da budu neizvesni, odnosno manje pouzdani.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор