Nemačka ulaže 6,3 mlrd. € u mrežu električnih punjača

Nemačka će u naredne tri godine uložiti 6,3 milijarde eura kako bi na svojim saobraćajnicama drastično povećala broj punjača za električna vozila, javlja agencija Rojters.

Ovaj plan deo je državne strategije za postizanje nultih emisija štetnih gasova, a oslanja se na izgradnju 14 puta više električnih punjača nego što ih je sada. Tako bi Nemačka do 2030. godine, sa 70.000 punjača koliko ih je danas, trebalo da dostigne brojku od milion.

Pri tome će posebna pažnja biti usmerena na do sada zapostavljena područja, kao i na manje zajednice, a sve kako bi se kupovina električnih vozila učinila što privlačnijom.

– Naš cilj je da ubrzamo širenje infrastrukture za punjenje, pojednostavimo sam proces punjenja i tako ljudima olakšamo promenu – izjavio je savezni ministar saobraćaja Folker Vising.

Pored toga, nemačka vlada planira i da pojednostavi procedure za odobravanje izgradnje punjača, a sve to bi trebalo da olakša život sadašnjim i budućim vlasnicima električnih automobila, ali i da omogući eksponencijalni rast prodaje električnih vozila u Nemačkoj.

– Znamo da elektromobilnost brzo raste, zato i mi moramo biti brzi – poručio je Vising i naglasio da je u svemu presudno pozitivno iskustvo povezano sa posedovanjem električnog vozila.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор