Nemačka pomoć za paraćinske komunalce

made-in-germany-rs-bank

Preko nemačke razvojne KfW banke u Paraćinu je do sada realizovano 1,5 miliona eura kredita, a sredstva su prvenstveno iskorišćena za nabavku vozila i opreme za komunalna preduzeća.

Nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman je tokom posete Paraćinu istakao da je Nemačka od 2000. godine do danas investirala u Srbiju ukupno 3,5 milijardi eura.

– Nemačka razvojna pomoć realizovana preko kredita KfW banke iznosi 1,7 milijardi eura, dok su nemačke kompanije otvorile 31.000 radnih mesta i uložile u posao 1,8 milijardi eura. Nemačko-srpska saradnja veoma je intenzivna, kako na državnom nivou i preko institucija kakve su KfW i GIZ, tako i na nivou kompanija – ocenio je Ditman, a prenosi “N1”.

Predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović je objasnio da je lokalna samouprava sprovela projekte izgradnje vodovodnih sistema i komasaciju zemlje u selima, kao i nabavku mašina za komunalna preduzeća.

– Projekti koje finansira EU su nam značajni i Srbija može očekivati dalju podršku kroz kredite, grantove i donatorska sredstva. Sada očekujemo nove projekte iz oblasti enegetske efikasnosti – najavio je Paunović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор