Nemačka policija nezadovoljna sa „BMW 3“

made-in-germany-bmw-logo

Policija nemačke države Severna Rajna-Vestfalija je zaključila da njihovi novi patrolni automobili marke „BMW serija 3“ ne odgovaraju nameni, jer je tokom šest meseci njihovog testiranja ustanovila 25 nedostataka.

U zaključku unutrašnjeg izveštaja koji je napravljen na osnovu iskustava policajaca sa modelom „BMW 318D” od 150 konjskih snaga, kaže se da „novi BMW model ne odgovara potpuno patrolnoj dužnosti“, prenosi “RTS”.

Primera radi, u zamerkama se ističe da je vozilo previše malo, što uzrokuje dodatne probleme. Zbog načina na koji su radio i kvake ugrađene u kola, sedenje na suvozačevom sedištu rezultovalo je modricama i ugruvanim kolenima. Bezbednosni pojasevi nisu podesivi, pa je nekim policajcima to smetalo zbog držanja oružja.

U gepeku ovog modela nema dovoljno mesta za smeštanje zaštitne opreme, pa su je policajci odlagali za zadnja sedišta, što se dalje postavljalo kao problem kada nekoga treba privesti, a nema mesta gde da ga smeste. Problem predstavlja i osvetljenje, jer se lampe iznad glava automatski isključuju kada se zatvore vrata, što može biti izuzetno opasno kada policajci odgovaraju na saobraćajnu nesreću…

Nemačka država je prošle godine na lizing uzela 1.845 ovih automobila, a pokrajina Severna Rajna-Vestfalija je za to izdvojila 21 milion eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор