Subotica dobila ambulantu za izbeglice

U izgradnju nove zgrade ambulante Doma zdravlja u Subotici, Vlada Nemačke je, preko organizacije „ASB“, uložila 55.000 eura, kako bi se poboljšali uslovi lačenja domaćeg stanovništva, ali i lečenja izbeglica na putu kroz Srbiju.

Tokom prošle godine, ekipe subotičkog Doma zdravlja pružile su lekarsku pomoć za oko 1.400 izbeglica. Nova zgrada ambulante nalazi se nedaleko od autobuske stanice u Subotici, a nakon završetka opremanja, ona će prvenstveno biti namenjena mlađoj izbegličkoj populaciji.

– Time ćemo rasteretiti i naš dečiji dispanzer u kome imamo svakodnevno veliki broj najmlađih pacijenata, a gde su se do sada pregledali i najmlađi migranti koji prolaze kroz Srbiju – kaže gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, a prenosi „RTV“.

Ova donacija realizovana je preko nemačke organizacije ASB koja je kroz ovaj projekat, ali i opremanje prihvatnog centra za izbeglice i nabavku sanitetskih i kombi vozila, do sada uložila više od pola miliona eura u Subotici.

– Naš generalni stav je da ako je opština, bilo koja u Srbiji, pa samim tim i Subotica, pogođena migrantskom krizom, normalno je ulagati u lokalnu zajednicu, a ne samo u probleme koje povlači migrantska kriza – kaže direktor ASB-a u Srbiji Gordan Velev.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор