Nemačka fabrika kontejnera stiže u Pančevo

Na hitno sazvanoj Skupštini grada Pančeva usvojen je predlog odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije za Severnu industrijsku zonu 2, po kojem će parcela od oko 23 hektara biti prodata nemačkoj kompaniji Naval Box-Cal za 178,1 milion dinara.

Filijala nemačke kompanije MK-Klinike AG, planira da na ovoj lokaciji otvori fabriku za dizajniranje i završne radove na montaži specijalizovanih transportnih kontejnera, bez dobijanja ikakvih državnih podsticaja i grantova, prenosi Blic.

Vlada Srbije je ovu investiciju ocenila kao ulaganje od značaja za Republiku, zbog čega će Naval kupiti zemljište neposrednom pogodbom na osnovu procene Poreske uprave po kojoj kvadratni metar vredi 786,7 dinara.

Na ovoj parceli Naval planira da izgradi fabriku od 10.000 kvadrata i u prve dve godine zaposli 50 radnika sa punim radnim vremenom, a ukupna investicija u zemljište, objekte, opremu i delove procenjena je na 10 miliona eura. Kompanija planira da u narednih 10 godina uloži 60 miliona eura u 100.000 kvadrata fabričkog i kancelarijskog prostora i do 1.000 zaposlenih radnika, navodi se u pismu o namerama.

Navalova matična kompanija MK-Klinike AG bavi se dizajniranjem specijalizovanih transportnih kontejnera koji se brzo mogu montirati i spajati radi formiranja životnog i radnog prostora prema potrebama klijenata, dok će filijala Naval obavljati u Pančevu završne radove na kontejnerima.

Inače, u Severnoj pančevačkoj industrijskoj zoni već posluje nemačka kompanija ZF, koja nastavlja da ulaže u dalji razvoj, a svoju fabriku gradi i nemački Brose.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор