Pančevačka luka dobila terminal za pretovar kontejnera

Kompanija „Luka Dunav“ formirala je u pančevačkoj luci terminal za višenamenski transport, tako da će od sada kontejneri sa robom moći da se prebacuju na jednom mestu na sva tri vida prevoza – vodni, železnički i drumski.

Terminal Luke Dunav na kojem se odvija kontejnerski transport ima 10.000 kvadratnih metara upotrebnog prostora, a prema rečima komercijalne direktorke Sanje Ðurišić, jedna tura kontejnera već je uspešno prebačena na kamione, nastavljajući svoj put ka krajnjem odredištu, prenosi agencija Tanjug.

Prema njenim rečima, pored toga što će povezati tri vida transporta, intermodalni terminal u Luci Dunav će omogućiti svojim korisnicima i usluge pretovara, pražnjenja i punjenja kontejnera, kao i druge logističke usluge.

– Naša dugogodišnja želja je da vratimo kontejnere na vodu, a vodeni transport se i u vreme krize pokazao kao pouzdan vid transporta. Mislimo da je ovo pravo vreme da realizujemo svoje potencijale i da velike svetske kompanije u poslu transporta robe kontejnerima prepoznaju Luku Dunav kao pouzdani logistički centar, odnosno hab – izjavila je Ðurišićeva.

Ona je objasnila da nakon pokretanja ovog posla već postoje upiti više kompanija za takav vid transporta. Kako ističe, želja Luke Dunav je da nastavi da razvija i investira u prvi pravi tromodalni terminal u našoj zemlji.

Na lokaciji Luke Dunav u Pančevu nalaze se i javno carinsko skladište, zatvoreni skladišni prostor, više špedicija i agenata, kao i carinska ispostava. Železnički transportni čvor u Pančevu jedan je od najznačajnijih u Srbiji po količini transportovane robe, dok se luka nalazi na dunavskom koridoru, svega petnaestak kilometara od Beograda i na trasi međunarodnog puta za Rumuniju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор