Najprodavaniji Porsche je model na struju

Električni Porsche Taycan bio je u avgustu najprodavaniji Poršeov model u Evropi.

Nemački proizvođač je jedan od malobrojnih automobilskih brendova kojeg nije mnogo pogodila ekonomska kriza izazvana virusnom pandemijom. Iz kompanije su pre samo nekoliko meseci saopštili da su u prvoj polovini ove godine prodali više primeraka legendarnog modela 911 nego u istom periodu 2019..

Iz Štutgarta sada stiže još jedna odlična vest koja se tiče njihovog električnog modela Taycan. Naime, ovaj model je bio najprodavaniji Poršeov model na evropskom tržištu u avgustu, prestigavši tako izuzetno popularne SUV modele Cayenne i Macan, a bio je bolji i od pomenutog modela 911.

Tokom prošlog meseca evropskim kupcima isporučena su ukupno 1.183 primerka Porschea Taycan, dok je istovremeno prodato i 1.097 primeraka modela 911 i 771 primerak modela Cayenne, prenosi B92.

Ipak je potrebno napomenuti da bi prodaja SUV-a Cayenne, posmatrano u zbiru sa modelom Cayenne Coupe, nadmašila rekord Taycana, ali se u statistici „Car Industry Analysis“ ova dva srodna automobila vode kao različiti modeli, što u suštini i jesu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор