Na Zlatiboru otvoren inovacioni smart siti centar

U zgradi Kulturnog centra na Zlatiboru u ponedeljak je otvoren Regionalni inovacioni smart siti centar, u koji je Vlada Srbije investirala 20 miliona dinara.

Prema rečima ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, Nenada Popovića, Zlatibor se na ovaj način upisao na inovacionu i digitalnu kartu Srbije i Evrope.

– Zlatibor od danas postaje deo integrisanog sistema 25 inovacionih startap centara i tehnoloških parkova u Srbiji. Centar je namenjen meštanima, ali i digitalnim i inovacionim nomadima iz celog sveta, koji pored odmora na Zlatiboru mogu u ovom prostoru i da rade – istakao je Popović.

Kako je objasnio, Centar je prvenstveno namenjen onima koji žele da pokrenu svoj biznis, odnosno da otvore svoju privatnu firmu. Njima će biti pružena marketinška, mentorska, finansijska, računovodstvena i pravna podrška, a sve troškove će finansirati Vlada Republike Srbije i Opština Čajetina. Tim povodom, ministar Popović je poručio da je želja da se mladi vrate kako bi u svom rodnom kraju pokrenuli biznis i tako doprineli razvoju opštine, regije i cele Srbije.

– Vizija Zlatibora je usko vezana za inovacioni i tehnološki razvoj. Kako bi opstali na zahtevnom turističkom tržištu, mi moramo da odgovorimo potrebama naših sugrađana, pružaoca usluga i turista – naglasio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, a prenosi agencija Tanjug.

Direktor IBC Zlatibor Darko Ðurović je rekao da je velika čast biti deo integrisanog inovacionog sistema. On je poručio da je njihova želja da inovacionom i tehnološkom razvoju daju doprinos svojim kreativnim potencijalima i znanjem.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор