U Prokuplju otvoren Centar za obuku CNC operatera

U okviru Tehničke škole „15 maj“ u Prokuplju zvanično je počeo da radi regionalni Centar za obuku CNC operatera (Computer Numerical Control), odnosno operatera numerički upravljanih mašina, što je rezultat nemačake razvojne saradnje i GIZ – ovog projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“.

Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom obrazovanja nauke i tehnološkog razvoja, a u njemu učestvuju Grad Prokuplje, prokupačka Tehnička škola i šest komapanija iz ovog grada: GAMA Konsalting, TZR doo, Metalurg doo, EKSIT Ltd, ČIP doo i Agromarket Alati, koji su među sobom uspostavili multi sektorsku saradnju u formi javno – privatnog partnerstava.

Prema rečima direktorke Tehničke škole Biljane Milenković, otvaranje regionalnog CNC trening centra novo je poglavlje u ovoj školi, koje će mladima iz Topličkog okruga omogućiti da se obuče i obezbede sebi bolju poziciju na tržištu rada.

Gradonačelnik Aleksandar Simonović je istakao da će Centar biti od velikog značaja za grad, kako za one koji će prekvalifikacijom doći do posla, tako i za lokalne privrednike iz sektora mašinske industrije.

Vođa projekta Nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“ Aleksandar Bec je objasnio da je CNC centar u Prokuplju otvoren u okviru projekta koji je počeo još 2015. godine, a preko kojeg je za četiri godine zaposleno više od 1.000 mladih.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор