Na sastancima sa Nemcima više od 60 srpskih firmi

Više od 60 srpskih preduzeća dobilo je poziv za učešće na predstojećem regionalnom poslovnom sastanku „Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana (ZB)“, javlja Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija).

Dobavljačka inicijativa nemačkih privrednika održava se već sedmu godinu zaredom, a ove godine će biti organizovana u onlajn formatu od 28. septembra do 19. oktobra. Učešće na događaju potvrdilo je 36 nemačkih kompanija, a iz celog regiona Zapadnog Balkana 208 firmi.

Cilj projekta je da nemačke firme u Srbiji i zemljama regiona pronađu proizvođače iz traženih privrednih oblasti. Ove godine zainteresovane nemačke kompanije pretežno dolaze iz metaloprerađivačkog sektora, a zainteresovane su za usluge livenja, kovanja, štancovanja i savijanja delova. Pored njih tu će biti i nekoliko kompanija iz sektora brizganja plastike i elektronike.

U okviru ovogodišnje inicijative biće održano 550 sastanaka, od čega 147 sa srpskim dobavljačima. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekomoniju i energetiku Nemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za nemačka mala i srednja preduzeća, dodaje se u saopštenju, a prenosi eKapija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор