Muehlbauer počeo izgradnju nove fabrike u Staroj Pazovi

U Staroj Pazovi danas je počela izgradnja nove fabrike nemačke kompanije Milbauer (Muehlbauer) koja posluje u našoj zemlji već više od 15 godina.

Nova fabrika zauzimaće prostor površine 12.000 kvadratnih metara u tri etaže, vrednost investicije iznosi 29,5 miliona eura, a do kraja 2025. godine, kada je predviđeno da objekat bude završen, u fabrici bi trebalo da bude posla za 150 novih radnika.

U fabrici Muehlbauer Automation, koja će se nalaziti u severnom delu staropazovačke Istočne radne zone, radiće se na razvijanju i sklapanju baterija i gorivnih ćelija za električna vozila, prenose srpski mediji.

Naime, planirana je proizvodnja mašina za proizvodnju baterija i gorivnih ćelija, ali i kompletnih proizvodnih linija. Tehnološki proces se zasniva na sklapanju i montaži pojedinih delova (modula) u jednu kompletnu proizvodnu liniju, manuelnim radom zaposlenih uz korišćenje samo ručnog alata.

Kamen temeljac za novu fabriku položili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik kompanije Milbauer holding Jozef Milbauer i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad. Prema rečima Jozefa Milbauera, Milbauer grupa prva je u Evropi koja je počela da pravi mašine i sisteme za proizvodnju gorivnih ćelija, prvu liniju isporučili su tokom prošle godine, a u tom poduhvatu su učestovali i inženjeri iz Srbije.

Milbauer grupacija je osnovana 1981. godine u nemačkoj saveznoj državi Bavarskoj i od tada se pozicionirala u svetu kao vodeći proizvođač u sektoru bezbednosti, sa 35 proizvodnih i servisnih lokacija širom sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор