Mesečna karta za javni prevoz u Nemačkoj za samo 49 eura

Nemačka je uvela jedinstvenu mesečnu kartu za gradski prevoz, čija cena iznosi 49 eura, a pruža mogućnost korišćenja javnih prevoznih sredstava poput autobusa, tramvaja, ali i vozova širom zemlje.

Karta će moći da se koristi na kratkim i srednjim relacijama, ali još uvek nije poznato da li će moći da se koristi i na međugradskim vožnjama. Karta je digitalna i moći će da se obnavlja putem mesećne pretplate.

Uvođenje nove jedinstvene karte za javni prevoz odlična je vest iza turiste koji će moći da provedu neko vreme putujući Nemačkom za samo 49 eura, prenosi Euronews.

Na ovaj način, nemačka vlada je želela da pomogne narodu da se lakše suoči sa svetskom krizom prouzrokovanom ratom u Ukrajini, ali i da motiviše građane da više razmišljaju o ekološkoj situaciji i smanje emisiju štetnih gasova.

Inače, Nemačka vlada je prošle godine omogućila da se u letnjim mesecima karta za javni prevoz naplaćuje svega 9 eura mesečno, što je u vreme korona krize bila neverovatna pogodnost za celokupno stanovništvo te zemlje, ali i za strane turiste.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор