Merna kola Dojče bana testiraju prugu Beograd – Novi Sad

Nemačke železnice (Dojče ban) su u Beograd poslale specijalna merna kola koja će u toku današnjeg dana početi sa dinamičkim testiranjima brze pruge Beograd – Novi Sad. Zajedno sa mernim kolima iz Nemačke su stigle i dve lokomotive osposobljene za brzine do 230 km na sat.

– Dinamičkim testiranjem je obuhvaćeno ispitivanje geometrije novoizgrađenih koloseka za velike brzine, parametra kontaktne mreže, ugrađene opreme za velike brzine, kompatibilnosti opreme i sistema, kao i ostalih izvedenih građevinskih radova – objasnio je Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije, a prenosi agencija Tanjug.

Dinamičko testiranje pruge između Beograda i Novog Sada, projektovane za brzine do 200 kilometara na sat, trajaće do 4. februara, a obavljaće se fazno i po deonicama u periodu od 6.30 do 17.30 sati, kada će biti prekinuto saobraćanje vozova.

Testiranje nove brze pruge izvodiće preduzeće Infrastruktura železnice Srbije u saradnji sa specijalizovanom kompanijom Nemačkih železnica “Sistemtehnik”, koju je Dojče ban angažovao za realizaciju tog posla.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор