Memorandum o saradnji HELP-a i Ministarstva za rad

made-in-germany-rs-help-ev-logo

Predstavnici Nemačke organizacije za tehničku saradnju „HELP“ i srpskog Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, potpisali su prošle nedelje u Pirotu Memorandum o saradnji na unapređenju zapošljavanja i samozapošljavanja mladih, romskog i drugog manjinskog stanovništva, kao i osoba sa invaliditetom.

Negovan Stanković, državni sekretar u Ministarstvu za rad, objasnio je da potpisivanje memoranduma o saradnji ima za cilj da se podrži dalje uspešno sprovođenje programa nemačkog HELP-a, prenosi sajt NSZ.

– Pirot predstavlja veoma dobar primer uspešnosti ovog projekta, jer je taj grad do sada realizovao sedam ciklusa pomoći. Vlada Republike Srbije čini sve napore u aktuelnoj situaciji da stvori što više jednakih šansi za sve, pre svega za mlade Rome i Romkinje, ali i ne samo za njih nego i za pripadnike drugih nacionalnih manjina i socijalnih kategorija – kaže Staković.

Regionalni koordinator organizacije HELP za Srbiju i Crnu Goru Klaus Mok ističe da je potpisivanje memoranduma usmereno na unapređenje zapošljavanja i samozapošljavanja pripadnika ugroženih manjinskih grupa, Roma, osoba sa invaliditetom i drugih ugroženih slojeva društva.

– Kroz saradnju ove dve institucije radiće se i na razvoju socijalnog preduzetništva i integraciji u društvo izbeglih i raseljenih lica, kao i drugih socijalno ranjivih grupa. Za potpisivanje memoranduma izabran je Pirot zbog dobre saradnje koju ovaj grad već ima sa organizacijom HELP i ponosni smo na tu saradnju, posebno na projektima za ekonomnsko osnaživanje i smanjenje siromaštva – istakao je predsednik Opštine Pirot Vladan Vasić.

Potpisivanju memoranduma prisustvovali su i Jirgen Šmit, prvi ekonomski sekretar u Ambasadi Nemačke, direktorka filijale NSZ Pirot Jelena Kostić i predsednik „YUROME“ centra Osman Balić. Oni su nakon potpisivanja dokumenta obišli „Eko reciklažni centar“ u Pirotu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор