Leskovac subvencioniše otvaranje 75 firmi

made-in-germany-rs-leskovac-grb

Lokalna samouprava Leskovca u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje (NSZ) započinje realizaciju Programa samozapošljavanja, po kome će budućih 75 privrednika dobiti po 160.000 dinara subvencije za započinjanje sopstvenog biznisa.

Pored toga, između ove dve institucije nedavno je potpisan i Sporazum za sprovođenje Programa stručne prakse kod privatnih poslodavaca. Direktor leskovačke Filijale NSZ Dejan Stanković najavljuje da će konkurs za realizaciju tog programa biti raspisan za desetak dana, i kaže da već vlada velika zainteresovanost privrednika, prenose „Južne vesti“.

– Ovakav vid pomoći i ukupna odobrena sredstva velika su stvar za sve one ljude koji žele da započnu svoj biznis. I ranijih godina smo imali jako uspešnu realizaciju ovakvih projekata. U realizaciju oba programa uloženo je 17.308.000 dinara, od čega je Grad obezbedio 9 miliona, a ostatak Nacionalna služba za zapošljavanje preko resornog ministarstva – ističe Stanković.

Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca naglašava da je ovo samo deo sredstava od ukupnih 27 miliona dinara, koliko je lokalna samouprava u ovoj godini opredelila novca za sprovođenje programa aktivne politike zapošljavanja.

– U prethodne dve godine samo su u okviru ovih mera 553 nezaposlena lica „skinuta“ sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. U 2014. godini u Leskovcu je otvoreno 75 novih preduzeća, a u 2013. godini 49 naših sugrađana pokrenulo je sopstvene biznise – navodi Cvetanović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор