Sporazum o saradnji građevinara iz regiona

made-in-germany-rs-gradjevina02

Privredna komora Srbije (PKS) i privredne komore Bosne i Hercegovine (BiH), Federacije BiH, Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije, potpisale su na sastanku u Skoplju Sporazum o saradnji u oblasti građevinarstva.

Potpisivanjem sporazuma strane su izrazile spremnost da ostvare saradnju, kao i da pruže pomoć u razvoju i jačanju privrednih društava iz oblasti građevinarstva. Takođe, posebno će se raditi na organizaciji i koordinaciji zajedničkog nastupa građevinskih sektora na trećim tržištima.

Privredne komore regiona obavezale su se na ovaj način da u okvirima svojih interesa i mogućnosti ostvaruju uzajamnu saradnju prilikom realizacije konkretnih projekata. Tu je uključena i pomoć u obrazovanju konzorcijuma privrednih subjekata, uz razmenu informacija privrednog i trgovinskog karaktera, kao i informacija o poslovnim ponudama i investicionim mogućnostima privrednih subjekata svih strana u sporazumu. S tim u vezi biće formiran i sajt ponude i tražnje dostupan svim stranama.

Mogućnost potpisivanja ovakvog jednog sporazuma najavljeno je u Beogradu nakon Okruglog stola na temu unapređenja regionalne privredne saradnje, održanog 27. novembra prošle godine.

Potpisani sporazum je od izuzetnog značaja za zemlje regiona, jer im se preko zajedničkih nastupa otvaraju mogućnosti realizacije poslovnih projekata i pruža šansa za povratak na tržišta na kojima su nekada važili za poverljive i ozbiljne poslovne partnere.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор